Над 16 години  (БКИ) подобрява достъпа до високоспециализирани медицински грижи и

...
Над 16 години  (БКИ) подобрява достъпа до високоспециализирани медицински грижи и
Коментари Харесай

Болниците на Българския Кардиологичен Институт с огромен принос към намаляване на сърдечносъдовата смъртност

Над 16 години  (БКИ) усъвършенства достъпа до високоспециализирани медицински грижи и непрекъснато работи за понижаване на смъртността изключително от сърдечносъдови болести и произшествия. Издигането на качеството и удължаването на живота на българските жители остава нeгова първостепенна задача.

По данни на НЗОК, оповестени в „ Индекс на лечебните заведения “, през 2022 година в седемте кардиологични клиники на БКИ в Бургас, Варна, Плевен, Велико Търново, Шумен и Ямбол са осъществени 8373 интервенционални процедури за лекуване на сърдечносъдови болести, като изострен инфаркт на миокарда, нестабилна ангина пекторис, хронична коронарна болест и сърдечни аритмии. Излекуваните през 2022 година пациенти в клиниките на БКИ съставляват 20% от всички пациенти в България с посочените диагнози. Данните удостоверяват водещата позиция на БКИ в лекуването на сърдечносъдови болести на пациенти от цялата страна.
-->
От лекуваните 8373 пациенти, 1460 са претърпели изострен инфаркт на миокарда. Регистрираната вътреболнична смъртност освен това тежко животозастрашаващо заболяване е 5,5% (81 смъртни случаи) и демонстрира съвсем трикратно понижение на смъртността спрямо интервала преди 2007 година, когато стартира всеобщото развиване на интервенционалната кардиология в страната. Статистиката на НЗОК удостоверява доста понижената смъртност от инфаркт на миокарда у нас през последните години. Постигнатите клинични резултати в кардиологичните лечебни заведения на Института са съизмерими с най-хубавите резултати на популационно равнище в Европейски Съюз. Приносът на БКИ за развиване на здравната просвета също е всеобщопризнат в страната и в чужбина.

БКИ е единствената болнична конструкция, която разгласява постигнатите здравни резултати в България от лекуването на изострен инфаркт на миокарда в налични за пациентите медии. Няма по-безпристрастен и прецизен отзив за професионализма на нашите екипи и отношението към пациента от постигнатите резултати и извоюваното доверие.

 

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР